Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Domi Tours

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#142 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(3) "355"
  ["name"]=>
  string(41) "NYÍRSÉG UTAZÁSI IRODA-Utazászervezés"
  ["company_name"]=>
  string(28) "NYÍRSÉG UTAZÁSI IRODA Kft"
  ["company_city"]=>
  string(13) "Nyíregyháza"
  ["company_zip"]=>
  string(4) "4400"
  ["company_address"]=>
  string(17) "Kossuth tér 10. "
  ["vat_number"]=>
  string(13) "11494069-2-15"
  ["company_registration_number"]=>
  string(12) "15-09-064094"
  ["licence_number"]=>
  string(8) "U-000404"
  ["email_reservation"]=>
  string(21) "info@nyirsegutazas.hu"
  ["email_reservation2"]=>
  string(0) ""
  ["email_reservation3"]=>
  string(0) ""
  ["websites"]=>
  string(20) "www.nyirsegutazas.hu"
  ["email_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["order_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["is_travel_agency"]=>
  bool(true)
  ["is_tour_operator"]=>
  bool(true)
  ["is_public"]=>
  bool(true)
  ["is_active"]=>
  bool(true)
  ["insurance_bank"]=>
  string(0) ""
  ["insurance_number"]=>
  string(0) ""
  ["reservation_email"]=>
  string(0) ""
  ["finance_email"]=>
  string(0) ""
  ["nu3_enabled"]=>
  bool(false)
  ["nu3_ta_id"]=>
  NULL
  ["created_at"]=>
  string(19) "2016-02-08 12:19:12"
  ["updated_at"]=>
  string(19) "2023-11-20 16:18:23"
 }
 ["escapingMethod":protected]=>
 string(16) "esc_specialchars"
}
NYÍRSÉG UTAZÁSI IRODA-Utazászervezés

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Utazás alapadatai 2339

3 csillag
Busz
Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu
1 felnőtt
2024-08-27, 5 nap / 4 éj
Reggeli
Egyágyas Szobában
Teljes ár
208.000 HUF /1 fő
 
                                        

Székelyföld - Szászföld- Bukarest - Munténia

Székelyudvarhely, Nyerges-tető, Sepsiszentgyörgy, Prázsmár, Szinaja, Brassó, Brassópojána, Bukarest, Csíksomlyó, Kőrösfő

 

2024. augusztus 27 - 31

október 22 - 26

5 nap/4 éj
   (csoportok részére a kért helyről és időpontban is megszervezzük az utat)

 

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu

1. nap: Nyíregyháza – Debrecen – Ártánd (határátkelés) – Királyhágó - Székelyudvarhely – Nyerges-tető – Sepsiszentgyörgy
Elutazás Nyíregyházáról, majd Debrecenből a kora hajnali órákban. Ártándi határátkeléssel érkezünk Erdély kapujába, a Király-hágóra (rövid pihenő). Tovább utazunk Bihar megye, a Mezőség és Nyárádmente gyönyörű tájain keresztül a Székelyföld anyavárosába Székelyudvarhelyre. Rövid városnéző séta keretein belül ismerkedünk a város nevezetességeivel (szoborpark, Orbán Balázs a legnagyobb székely szobra, Városháza, Ferences és Református templom stb.). A székelyek Szent hegyén a Hargitán átkelve érkezünk a Csíki medencébe. Csíkszereda érintésével jutunk el a Nyerges-tetőre, ahol a Székely hősök kopjafás emlékhelyénél hajtunk fejet. Közben a Csíki havasok égbe nyúló fenyveseiben gyönyörködünk, és a Torjai-hegység 878 méter magas hágóján is átmegyünk. Megható látvány, ahogyan az 1848-as forradalom elesett hőseinek állítanak itt kopjafát (magyarországi iskolák, egyesületek, hivatalok, egyéni idelátogatók stb.). Megemlékezés, koszorúzás. Innen Háromszék legnagyobb városába Sepsiszentgyörgyre érkezünk. Szállás elfoglalása, vacsora (4 éj)

2. nap: Prázsmár (Szászföld) – Sinaja: Peles kastély (Munténia)
Reggeli után egy Világörökség részét képező Barcasági szász, evangélikus erődtemplomot látogatunk meg Prázsmáron. A 12. században épült templomot a törökök terjeszkedése miatt később kettős várfallal, és bástyákkal vették körül. A harmadik külső fal a várost vette körül.  Belső várfalába 275 kamra és egy iskola terem is épült, melyben külső támadás esetén meghúzódhattak az itt élő családok. A templom 1480-ban készített Szent Kereszt-szárnyasoltára az egyik legrégebbi Erdélyben. Következő megállónk a Déli Kárpátokban, Erdély és Havasalföld határán fekvő Szinaján lesz.  Itt megtekintjük Románia egyik legfontosabb történelmi jellegű műemlékét, I.Károly király nyári rezidenciáját, a Peles-kastélyt. A kastély neoreneszánsz stílusa a 20. századi Európánakaz egyik legfontosabb ilyen jellegű műemléke. Diófából készített díszterme, a hársfából készített nagy szalon, és a zeneterem bútorzata a karputalai maharadzsa ajándéka. A fegyverterem 4000 eleme európai és keleti kultúrákból származnak. Színházterme, ebédlője, tanácsterme XIV. Lajos kori stílusról árulkodik. Kastélylátogatás után sétálási, vásárlási, és kávézási lehetőség van a kastély gyönyörűséges parkjában. Este szállás elfoglalása, vacsora.  

3. nap: Sepsiszentgyörgy – Brassó (Szászföld) – Brassópojána (Kárpát kanyar)
Reggeli után a csodaparkban (Erzsébet park mely a város szívében helyezkedik el) sétálva jutunk el Sepsiszentgyörgy városközpontjába (gyalogos városnéző séta). A Székely Nemzeti Múzeum gazdag természettudományi, régészeti, történeti, néprajzi, képzőművészeti gyűjteményeit tekintjük meg, mely Erdély földjének egyik leggazdagabb múzeuma. Következő állomásunk a Kárpátok kanyarulatában, festői környezetben fekvő Brassó, melyaz erdélyi szászok egykori központja. Meglátogatjuk az európai gótika legkeletibb, egyben Románia legnagyobb templomát az evangélikus Fekete templomot. Ezt követően városnézés és szabadprogram.  Tovább utazunk a Barcasági hegyekbe a Pojána üdülőközpontba. Lanovkával felmehetünk a Keresztény havasok gerincére (1799m), ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Kárpátok kanyarulatára és a Barcasági négyfalusi csángó falvakra. Este visszaérkezés szálláshelyünkre, vacsora.

4. nap: Bukarest (Románia fővárosa) a román alföld
Reggeli után a Kárpátokon áthaladva a Tömösi-hágón (1033m) ereszkedünk le a Román alföldön fekvő fővárosba, Bukarestbe, mely politikai, ipari, kereskedelmi és kulturális központja, valamint a legnagyobb városa Romániának. A Kárpátokon inneni részéről idelátogatók azt láthatják, hogy Bukarestben az itteni életérzésben a románok tényleg otthon érzik magukat. Az 1977-es 7,2 fokozatú földrengés után rohamos fejlődésnek induló városban közel 2 millióan élnek. Bukarest a kontrasztok városa, és emiatt sajátosan érdekes és izgalmas, melyet busszal és gyalogosan ismerünk meg. A Parlament (nép háza) a washingtoni Pentagon után a világ második legnagyobb kormányzati épületkomplexuma. A ma még épülőben lévő Nemzet megváltása nevezetű székesegyház lesz a világ legmagasabb ortodox székesegyháza. Egyesülés tere, Diadalív, Óváros tér, városközpont megtekintése után szabadprogram, majd visszaindulunk szálláshelyünkre Sepsiszentgyörgyre, vacsora.

5. nap: Sepsiszentgyörgy – Csíksomlyó – Körösfő
Reggeli után elindulunk Csíkszeredairányába, (megyeszékhely) és érkezünk a Kárpát medence leghíresebb római katolikus zarándokhelyére, Csíksomlyóra. Megtekintjük a neobarokk stílusú ferences kegytemplomot, melyben láthatjuk a világ egyik legnagyobb méretű, hársfából készült kegyszobrát, a csodatévő Mária-szobrot. Hagyomány már 454 éve, hogy pünkösdkor búcsút tartanak itt. Napjainkba Csíksomlyó, az összmagyarság találkozó helye lett. Innen tovább indulunk.  Kalotaszeg gyönyörű tájain érkezünk meg Kőrösfőre, ahol a környék híres népi iparművészeti termékeiből vásárolhatunk (terítők, kerámiák, fafaragványok stb.). Hazaindulunk, ártándi határátkeléssel érkezés Debrecenbe, majd Nyíregyházára az esti órákban.

Részvételi dij: 158.000 Ft/fő
(az részvételi díj 35 fő fizető utasra van kalkulálva)

Részvételi díj tartalmazza:
-autóbuszos utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 4 éj szállás 3*-os szállodában, 2 ágyas zuhanyzós szobákban
- 4 reggeli
- idegenvezetés és helyi idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
- Fakultatív (4 vacsora): 40.000 Ft / fő
- belépők és járulékos költségek ára: kb. 350 RON/fő (helyszínen fizetendő)
- BBP biztosítás és stornó biztosítás külön köthető

Egyágyas felár: 50.000 Ft/fő

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda; Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947; 
Email: info@nyirsegutazas.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook:facebook.com/nyirsegutazasiiroda;  
Engedélyszám: U000404

Érintett területek

 • Románia
 • Székelyudvarhely (Hargita)
 • Erdély
 • Csíksomlyó (Hargita)
 • Brassó
 • Kalotaszeg
 • Bukarest
 • Sinaia
 • Havasalföld
 • Prázsmár

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok

még töltünk