Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Domi Tours

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#142 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(3) "167"
  ["name"]=>
  string(10) "OTP Travel"
  ["company_name"]=>
  string(15) "OTP Travel Kft."
  ["company_city"]=>
  string(8) "Budapest"
  ["company_zip"]=>
  string(4) "1051"
  ["company_address"]=>
  string(13) "Nádor u. 21."
  ["vat_number"]=>
  string(13) "10174902-2-41"
  ["company_registration_number"]=>
  string(12) "01-09-060469"
  ["licence_number"]=>
  string(14) "R-0115/92/2001"
  ["email_reservation"]=>
  string(23) "management@otptravel.hu"
  ["email_reservation2"]=>
  string(0) ""
  ["email_reservation3"]=>
  string(0) ""
  ["websites"]=>
  string(16) "www.otptravel.hu"
  ["email_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["order_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["is_travel_agency"]=>
  bool(false)
  ["is_tour_operator"]=>
  bool(true)
  ["is_public"]=>
  bool(true)
  ["is_active"]=>
  bool(true)
  ["insurance_bank"]=>
  string(0) ""
  ["insurance_number"]=>
  string(0) ""
  ["reservation_email"]=>
  string(0) ""
  ["finance_email"]=>
  string(0) ""
  ["nu3_enabled"]=>
  bool(false)
  ["nu3_ta_id"]=>
  NULL
  ["created_at"]=>
  string(19) "2014-09-11 09:52:00"
  ["updated_at"]=>
  string(19) "2022-05-10 07:53:16"
 }
 ["escapingMethod":protected]=>
 string(16) "esc_specialchars"
}
OTP Travel

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

NAGY KÖRUTAZÁS MEXIKÓBAN ÜDÜLÉSSEL

Utazás alapadatai 2151

4 csillag
Repülő
Budapest
1 felnőtt
2025-03-20, 13 nap / 12 éj
NAGY KÖRUTAZÁS MEXIKÓBAN ÜDÜLÉSSEL (****)
Reggeli
Egyágyas szoba
Teljes ár
1.519.000 HUF /1 fő
 
                                        

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Mexikóváros – Teotihuacan – Guadalupé – Mérida – Kabah – Uxmal – Izamal – Chichén Itzá – Riviera Maya

Kettő az egyben utazás! Körutazás Mexikó fantasztikus történelmi tájain, majd all inclusive üdülés a Maja riviérán fejedelmi körülmények között! Mexikót körbeutazni igazi időutazást jelent: az azték birodalomtól a spanyol hódításon át egészen a modern időkig sok évszázadnyi emlék vár felfedezésre a Közép-amerikai országban, melynek korszakait csak ott, a történelem helyszínein élheti át a látogató. Az izgalmas kalandokat és varázslatos történelmi emlékeket kínáló körutazás második felében a pihenés, a teljes kikapcsolódás válik főszereplővé. Mexikó legismertebb üdülőhelye az 1950-es évekig érintetlen volt a civilizációtól, utána viszont hihetetlen gyorsasággal nőtte ki magát az egyik legkedveltebb tengerparti üdülőhellyé, ahol minden a nyaralók kényelmét, kikapcsolódását szolgálja. A resort jellegű szállodák a hosszú és széles, finom homokú tengerpart mellett sorakoznak, szórakozóhelyei, éttermei és bárjai latinos életérzést sugallnak.

 

1. nap

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Mexikóvárosba.

Körutazás Mexikóban, all inclusive üdüléssel Cancúnban - Mexikóváros látkép

2. nap

A megérkezést követően transzfer a szállodába. Csomagok leadása, rövid felfrissítő szünet után városnézés: Mexikó és a világ legnagyobb városában kb. 10 millióan laknak, de a becsült adatok szerint közigazgatási területén majd 21 millióan élnek. A városba érkezéskor rögtön érezhető annak magaslati fekvése, Mexikóváros ugyanis a tengerszint felett 2000 méteren található. A nagy felfedezők korában, 1519-ben érkezett ide Herman Cortéz konkvisztádor és a lerombolt azték főváros romjaira építette fel a várost. Szerencsére ma már békésen él egymás mellett a három kultúra: a rangját visszanyert indián, a spanyol és a kettőből lett mexikói. A program látnivalói: a főtér (Zocalo) - az azték időkben ceremóniák helyszíne, majd a koloniális kortól a város hatalmas főtere közel hatvanezer négyzetméteres területével. Itt látható a Metropolitan Katedrális, mely a XVI-XVIII. század között épült spanyol gótika elemeivel Mexikó és Amerika legnagyobb katedrálisa, valamint a történelmi központ és a szövetségi negyed épületei. A Nemzeti Palota, az Alameda Park, Szépművészeti Palota megtekintése (kívülről). Gyalogos túra a város legöregebb utcáin, visszaérkezés a szállodába.

Körutazás Mexikóban, all inclusive üdüléssel Cancúnban - Teotihuacan látképe

3. nap

Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás Teotihuacanba, a Világörökség részét képező romvárosba. A Kolumbusz előtti időkben Teotichuacan volt Mexikó és Közép-Amerika legnagyobb városa. A legkorábbi építkezések ie. 200-as évekre tehetők - itt épült fel Mexikó és az Újvilág második legnagyobb piramisa, a Nap piramis. A hatalmas területen levő négyzetháló alapú város másik nevezetessége a több kilométer hosszú Holtak Útja, mely a Hold piramisnál végződik. Elbúcsúzva Tollas Kígyótól és Esőistentől, Guadalupé, az amerikai kontinens legnagyobb búcsújáró helye felé folytatódik a mexikói körutazás. A Miasszonyunk Bazilika katolikus templom és nemzeti búcsújáróhely Mexikóvárostól északra, annak a helynek a közelében, ahol a legenda szerint Szűz Mária megjelent. A XVI. századi, eredeti templom mellett felépítettek egy modern kegyhelyet is, amikor a régi épület alapjai instabillá váltak és veszélyeztették a látogatókat. A búcsújáróhelyre az országból és a világ számos pontjáról érkeznek nagy tömegben hívők és gyógyulni vágyók, színes forgataggá varázsolva a helyet. Visszautazás Mexikóvárosba, ahol szállás.

4. nap

Reggeli után utazás a Chapultepec Parkhoz, ahol szabadidő, vagy az Antropológiai Múzeum fakultatív megtekintése idegenvezetővel. A belépő díja kb. M$70/felnőtt, mely a helyszínen fizetendő. A múzeumban az ország prekolumbián és még létező indián kultúráinak páratlan gyűjteménye látható, itt tekinthető meg többek között a 24 tonnás bazalttömbből kifaragott híres Nap-kő vagy Naptár, az azték kultúra jelképe is. Látogatás Xochimilco kerületébe, melynek ékessége a trajinera különleges, összesen 180 km hosszú tó-és csatornarendszere. Hajókirándulás a tarkabarka mexikói színekben pompázó, gondolákhoz hasonlító hajókon, mely során megcsodálható a város dús növényzete, gyönyörű természeti környezete. Transzfer vissza a városba Barrio de Coyoacan utcáin keresztül, itt gyarmati stílusú épületeket lehet megcsodálni. Látogatás a Casa-Azul múzeumba, ahol Frida Kahlo életútja bejárható az alkotásain keresztül. A festőművésznő magyar vonatkozásokkal is rendelkezik, apai nagyszülei az országból települtek át Németországba, majd apja Mexikóba. Visszaérkezés transzferrel a szállodába.

Körutazás Mexikóban, all inclusive üdüléssel Cancúnban - Cancún strand

5. nap

Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás belső repülőjárattal Méridába, Mexikó Yucatán szövetségi államának fővárosába. A megérkezés után városnézés a spanyol Francisco de Montejo "El Mozo" alapította városban, mely meghódításakor még T'ho néven volt maja romváros. Lebontott piramisainak hatalmas kőzeteiből épült fel a San Antonio-i Szent Ildefonso katedrális, az amerikai kontinens legrégebbi katedrálisa. A Plaza keleti oldalán lévő katedrális, a XVIII. századi Plaza a Palacio Municipal, vagy a XV. századi Casa de Montejo mely a Yucatán uralkodó egykori otthona, mind a város lenyűgöző látnivalói. Látogatás a híres Paseo de Montejo városrészben, ahol a XX. században számos milliomos épített csodálatos haciendát a város körüli dzsungelben. A „mexikói Champs-Élysées” -ként is emlegetett pazar út gazdagsága a XX. század elejére vezethető vissza, amikor a zöld aranyként is számon tartott henequén vagy sisa nevű növény kereskedelme élte virágkorát Méridában. Transzfer a szállodába, szállás Méridában.

6. nap

Egész napos kirándulás a Puuc régió két legnagyobb városába, Kabah és Uxmal régészeti lelőhelyeire. A városok a maja civilizáció késői, klasszikus korában, i.sz.700 és 1000 között élték virágzásukat. Kabah legkiemelkedőbb látnivalója a Maszkok Palotája, ahol a hosszú orrú Chaac esőisten képmása látható, összesen 260 változatban. Uxmal, a maják alapította lenyűgöző romváros 1996 óta része az UNESCO Világörökségének. Máig is rejtély, miért építettek itt várost, hiszen nincsenek, s nem is voltak folyók vagy helyi vízforrások a környéken. Uxmal egyik legkiemelkedőbb látnivalói a chultun-ok, azok a ciszternák, melyekben az esővizet felfogták és tárolták a lakosság számára. A víz további jelentőségét mutatja a számos szobor és faragvány, mely szintén Chaac-ot, az esőistent ábrázolja. Fakultatív program: az Uxmal mellett található különleges Kakaó Múzeum megtekintése idegenvezetővel. A belépő díja kb. M$ 120/felnőtt, mely a helyszínen fizetendő. Visszautazás Méridába, ahol szállás.

Körutazás Mexikóban, all inclusive üdüléssel Cancúnban - Cancún strand

7. nap

Elutazás Mexikó és a rejtélyekkel teli maja kultúra legnagyobb és leglátogatottabb romvárosába, Chichén Itzába, ahol az ősi maja és a tolték idők emlékei keverednek. Út közben a varázslatos „sárga” város, Izamal megtekintése, mely az ősi időkben a legmagasabb maja isten, Itzamná és a napisten, Kinich-Kakmó imádásának központja volt. A lenyűgöző Chichen Itzába érve az ősi maja és a tolték idők emlékeinek felfedezése. A hatalmas területen fekvő egykori településből rögtön kiemelkedik az El Castillo (a Kastély), melyet Kukulkan, a tollas kígyóisten tiszteletére emeltek. A Labdajáték tere különleges akusztikával a maja élet mindennapjait örökíti meg. A romvárosban látható még számos templom és tér a híresen hírhedt áldozatok és győztesek emlékeivel. A látogatás után utazás a Yucatán-félsziget egyik különleges természeti sajátosságához, egy festői cenotéhoz, vagyis beszakadt tetejű mészkőbarlanghoz, melynek kristálytiszta vizében fürdőzésre is alkalom nyílik. Tovább utazás a tengerpartra, ahol szállás.

8-11. nap

Üdülés a Mexikó Riviera Maya névre hallgató turistaövezetben, fakultatív programlehetőségek a helyszínen. A Yucatán-félsziget Atlanti-óceán felöli partvidékén elterülő üdülőhelyek minden elvárásnak megfelelnek, hiszen az aktív, pezsgő tengerpartok mellett csendesebb, családias hangulatú partszakaszok is megtalálhatók. Ahol egykor maja városok romjai és szerény halászfalvak álltak, ma a világ egyik legkedveltebb üdülő paradicsoma található. Szállás a riviérán all inclusive ellátással.

Körutazás Mexikóban, all inclusive üdüléssel Cancúnban - Teotihuacan látképe

Fakultatív kirándulások magyarul beszélő idegenvezetéssel • Tulum és Xel-Ha egész napos kirándulás ebéddel

A program a maja történelmi látnivalókat kombinálja egy felejthetetlen strandolással. Reggel elutazás autóbusszal a délen fekvő Tulum romvárosába, mely a legnagyobb épségben megmaradt tengerparti maja rom és a spanyol hódítások idején még fontos jelentőségű maja kikötőváros volt. A romváros szépségét elsősorban fekvése adja: egy gyönyörű tengerparti sziklafalra épült. Az építmény a türkiz árnyalataiban pompázó tenger látványával felejthetetlen élmény. Tulum megtekintése után utazás autóbusszal a Maya Riviera szívébe, Xel-Ha méltán természeti csodaként nyilvántartott vízi parkjába, ahol a fürdőzés mellett all inclusive ellátás nyújt feltöltődést. Az itt eltöltött idő alatt büfé ebéd biztosított. Gyermeknek a vízi parkban az minősül, aki magasabb mint 100 cm, de alacsonyabb, mint 140 cm. A 140 cm feletti gyermek felnőtt árat fizet, a 100 cm alatti gyermek számára a belépés ingyenes.

• Xcaret Park egész napos kirándulás ebéddel

Xcaret fantasztikus eco-parkja egy festői tengerparton fekszik, kizárólag a félszigeten őshonos állatokkal és növényekkel, édes vízű barlangfolyóval, búvárkodási lehetőséggel várja a kalandokra és a feltöltődésre vágyókat. Több mint negyven attrakciója a történelem, a kultúra, a gasztronómia és a természet világához visz közelebb, az egész család számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. Tengeri teknősök, lamantinok, pillangók, orchideák csodálhatók meg többek között természetes környezetükben. Az itt eltöltött nap csúcspontja este az ősi maja labdajáték bemutatója, illetve a folklór műsor egy 6000 fős színházban. A program tartalmaz egy napközbeni büféétkezést alkoholmentes italokkal. Gyermeknek a vízi parkban az minősül, aki magasabb mint 100 cm, de alacsonyabb, mint 140 cm. A 140 cm feletti gyermek felnőtt árat fizet, a 100 cm alatti gyermek számára a belépés ingyenes.

12. nap

Kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

13. nap

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Minimum létszám: 20 fő

Az ár nem tartalmazza

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • félpanzió felára
 • borravalók (javasolt mértéke USD 35/fő, a helyszínen fizetendő.)
 • fakultatív programok(minimum létszám: 10 fő)
  · Tulum és Xel-Ha egész napos kirándulás ebéddel
  · Xcaret Park egész napos kirándulás ebéddel

Az ár tartalmazza

 • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, átszállással Budapest – Mexikóváros / Cancún - Budapest útvonalon, valamint belső repülőjárattal Mexikóváros - Merida útvonalon, turista osztályon illetékkel
 • utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • 3 éjszakai szállás Mexikóvárosban, 2 éjszakai szállás Meridában középkategóriájú (helyi négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban
 • 5 éjszakai szállás a Maja riviérán négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban (6 éjszaka a szilveszteri időpontban)
 • a körutazás során reggelis, az üdülés alatt all inclusive ellátás
 • a körutazásban leírt programok és kirándulások a szükséges belépőkkel
 • magyar idegenvezető

Szállás

3 éjszakai szállás Mexikóvárosban, 2 éjszakai szállás Meridában középkategóriájú (helyi négycsillagos) szállodák kétágyas szobáiban reggelis ellátással,
5 éjszakai szállás a Maja riviérán négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban

Érintett területek

 • Mexikó
 • Mexikóváros

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok

még töltünk